Chapterweekend 2016

Verslag Chapterweekend 2016….. van de President.

De datum 30 september 2016 was genaderd. Anderhalve week eerder had ik al een whatsapp-groep aangemaakt en de deelnemende leden hieraan gekoppeld. Ook voor mij was het een verrassing wat dit weekend zou gaan brengen. Ik had er wel ontzettend veel zin in.

Tenslotte moesten er nog duidelijke afspraken gemaakt worden wie we op welke plaats zouden treffen. Arthur gaf hierop direct aan dat hij pas om 14.00 uur kon vertrekken. Hij reed dus solo maar linea recta naar de Berkenhof in Wielen (D). De rest van de club werd tijdens de heenreis samengevoegd. Dirk en ik troffen bij Den Andel aan de A12 Vincent, Paul en Gul. Nu met vier motoren over de snelweg naar de Bosrand, een snackbar/cafetaria naast de A28 onder Harderwijk. Hier stonden we nog geen 3 minuten of Luc, Jan, Mick en zoon Tim kwamen eraan. Na eerst de inwendige mens te hebben versterkt Johan S, Bert en René via de app laten weten dat we in plaats van de eerder geplande 14.00 uur om 13.00 uur al konden vertrekken.

Nu ging de reis binnendoor verder. Bij de pont over de IJssel te Wijhe – Olst, stond Johan S. ons, uiteraard met camera in de aanslag, op te wachten. Aan de andere oever verder binnendoor naar Hardenberg. Ditmaal de Mac als ontmoetingspunt met Bert en René. Ook hier nog wat gedronken en of gegeten om tenslotte als bijna complete groep bij de Berkenhof te kunnen arriveren. Jan zijn vrouw Marion kwam ook naar Wielen, zij kon wegens een handblessure niet op haar HD, dus reed zij in haar overdekte Japanse vierwieler. Dit was voor ons nog een prettige bijkomstigheid want nu kon het zwaard voor de beëdiging van Vincent en Johan toch mee! Gelukkig heeft Marion zich tijdens de reis koelbloedig getoond en is niet gecontroleerd onderweg of bij de grens. Nogmaals dank hiervoor Marion!

Rond 17:00 uur was Arthur ook gearriveerd en kon het feest beginnen. We sliepen met zijn allen verdeeld over drie kamers in unit 6. De twee meest imposante leden, Johan en Arthur, hadden voor het comfort van hun tent gekozen en stonden gebroederlijk in het zicht van de unit op het grasveldje. De eerste avond en nacht zouden wij de enige gasten op de Berkenhof zijn. De volgende dag kwamen er nog zo’n 31 personen bij, vertelde eigenaar Frans ons. Om die reden maakten wij van de gelegenheid gebruik om onze clubzaken die middag en avond te laten passeren.

Het bestuur wilde nog wat punten bespreken met elkaar dus we hebben ons even afgezonderd en een soort ad-hoc bestuursvergadering gehouden. Na het eten rond 21:00 uur zou dan de ceremonie voor Vincent en Johan S. volgen. Bij de boeking van het weekend zat in het arrangement op beide avonden het eten, vanaf 19.00 uur de drank en twee maal een ontbijt. Wat er voor 19.00 uur werd gedronken dienden wijzelf op een lijstje bij te houden. Men hanteerde een zelfbedieningssysteem. Op voorhand hadden we al besproken dat het op 1 rekening werd gezet en op zaterdag zou worden gedeeld door 14 en worden afgerekend.

Op vrijdag was er een buffet van kip- en varkensshoarma met een saladebar, friet en aardappelschijfjes. Ook stond er beide avonden een chocolade fontein met kersen, aardbeien, meloen en marshmallows en een ijsbar met 6 smaken schepijs, bijbehorende strooisels, dessertsauzen en advocaat. Als klap op de vuurpijl kon een ieder zijn eigen Irish koffie bereiden. Nou dat hebben we ook veelvuldig gedaan!

Rond 21:00 uur de ceremonie ten behoeve van de beëdiging van Johan S. “Big Flea” en Vincent uitgevoerd. Beide heren hebben de belofte hardop voorgelezen en zijn hierna, op 1 knie door mij, met het speciale zwaard, tot Blue Knight geridderd. De rest van de avond was gevuld met muziek uit de digitale jukebox, een ruime keuze aan drank en een kampvuur. Buiten hingen ook speakers en nu werden wij ook nog verrast met schalen met gefrituurde hapjes. We hebben heerlijk gekletst en veel gelachen. Tegen het einde van de avond verdwenen er druppelsgewijs wat mensen naar hun slaapzak en volgens mijn info lagen de laatsten rond 01:00 uur op één oor.

Op zaterdagmorgen stond er vanaf 08:15 uur koffie/thee klaar en konden we vanaf 08:45 uur ontbijten. In unit 6 was 1 toilet en 1 douche met wasbak. De meesten moesten in het hoofdgebouw douchen of van het andere sanitair gebruik maken. Dat kon ff een dingetje zijn. Maar… het ontbijt vergoedde weer veel! Er waren verse afgebakken broodjes, croissants, gewone boterhammen en bolletjes. Gekookte eieren, scrumbled eggs en uitgebakken bacon. Diverse soorten vleeswaren en plakken kaas. Hiernaast nog jam, hagelslag etc. en bekertjes vruchten yoghurt. Ook kon je nog jus ‘d Orange, Multi vruchtensap of chocomel drinken.

Op vrijdag hadden wij gezien dat er in Hardenberg deze zaterdag een grote motormarkt zou zijn. De advertentie gaf aan dat er veel onderdelen voor brommers en motoren te vinden zouden zijn. Een aantal leden van de groep was geïnteresseerd. Een ieder wilde echter eerst de door RC Dirk gemaakte route rijden en eventueel na de lunch die rit afbreken om naar de motormarkt te gaan. De start van de toer leidde eerst naar de benzinepomp. Nu bleek dat er 3 motoren niet gevolgd waren naar de pomp. De groep bleef wachten terwijl Dirk terug reed naar de Berkenhof. Uiteindelijk is Johan S vanwege een “unheimlich gefühl” niet meegegaan met de toer.

De toer voerde ons door bossen en velden maar bracht te weinig spanning doordat we veel kilometers rechtuit reden. Dit was niet naar de zin van Dirk en er werd een stop ingelast. Na overleg is vervolgens besloten om vanaf dat punt naar de Berkenhof terug te rijden. Johan S. had aangegeven graag mee te gaan naar de motormarkt. Weer bij de Berkenhof besloot de groep die niet naar de motormarkt te gaan met mij als voorrijdster nog een stuk van de geplande route te rijden maar dan tegengesteld. Eerst diende de inwendige mens versterkt te worden en reden we naar de snackbar “om de hoek” in Wielen. Aldaar hadden we vervolgens zoveel tijd genomen voor het eten en het kletsen dat we toch maar niet meer gingen toeren.

Terug op de Berkenhof kwamen niet veel later de brothers van de motormarkt terug. Omstreeks 17.00 uur kwam de andere groep motorrijders op de Berkenhof aan. Wij hadden geen idee wat voor groep dit was maar…. onze Mick en zijn zoon Tim ontdekten meteen bekenden. Bleek een groep van een bepaalde kroeg uit Zaandam te zijn onder de naam de “Bokkebeffers” Deze groep gaat 2 keer per jaar met elkaar op stap en rijdt verder geen toeren. Men was met een stuk of 15 motoren en auto’s en een camper. In totaal 31 personen.

Op zaterdagavond hebben wij genoten van het zelfde aanbod aan eten als op vrijdag met dit verschil dat het vlees nu bestond uit allerlei lekkers van de BBQ. Deze avond hadden we tussen 21.00 en 23:00 een live-band. Een viertal studenten welke begin 2016 een bandje hadden gevormd. Erg leuk om die jongelui te horen en aanschouwen. Hierna gaf de dochter van de eigenaar van de camping nog een demonstratie paaldansen. Hier heb ikzelf niets van meegekregen maar begreep dat Tim Ferryman wel een poging heeft ondernomen om zijn kunsten te vertonen aan de “pole”. Ook na deze dag zijn we langzaamaan stuk voor stuk weer in onze slaapzakken belandt. De “Bokkebeffers” waren blijkbaar minder moe en bleven nog langer feesten.

Op zondagochtend hadden we wederom het uitstekende ontbijt. Luc ging op verjaardagsvisite bij zijn neefje en reed om die reden als eerste weg. De rest vertrok gezamenlijk en onderweg haakten er steeds wat mensen af doordat die dan naar hun eigen “home” reden. Dirk en ik waren nauwelijks thuis of er viel een hoosbui regen op ons huis. Moe maar voldaan hebben wij de rest van de dag luierend doorgebracht. Ik vond het een geweldig weekend en heb van mijn brothers & sisters genoten. Deze familie is voor mij meer familie dan degene die mijn bloedverwanten zijn. Ik hoop jullie snel weer te zien en nog vaker dit soort meetings met jullie te beleven. Voor de thuisblijvers kan ik slechts zeggen: Jullie hebben oprecht iets gemist en ik hoop dat jullie in het volgende jaar wel van de partij kunnen zijn.

Groetjes van een dankbare President!
“Sistercop”

Croatia 1 E.C. 2016

The Pres is Back!

Zo mannen, ik heb er weer een enerverende conventie op zitten.

De heenweg heeft 2 dagen regen gebracht maar na de 2 overnachtingen bij mijn broer in Oostenrijk alleen nog maar zon! Weer veel oude vrienden in Kroatië getroffen en andere vrienden voor het eerst ontmoet! Voor ons de eerste keer dat we met merchandise hebben gestaan. Nou dat hebben we geweten! Alle speldjes die we mee hadden (15 st) verkocht en in totaal 4 hoodies, 3 stickers, 1 clubpatch en 1 ja/nee patch. Op bestelling TBL int. Patches gekocht en 3 vleugel spelden.

Van de organisatie een met hout beklede drinkfles(leeg) ontvangen voor het chapter. Zelf als cadeau een (gratis) hoodie met chapterpatch op de rug geborduurd gegeven. Deze hoodie had een foutje in het borduursel en hebben wij om die reden gratis gekregen, dat foutje valt die Kroaten toch niet op. Per deelnemer een pen, een EC 2016 Patch, sticker en een sleutelhanger gekregen. Zelf nog een T-shirt per persoon gekocht.

De accommodatie was goed, het eten was prima, de band was oké, maar de algehele organisatie was onder de maat. Dat had alles met communicatie te maken, taalbarrière? , of gewoon politie eigen?

Maar ja, de vergadering was wel waardevol.

Hieronder een overzicht van vergaderpunten/mededelingen.

  • Momenteel 104 Europese chapters, 2500 leden.
  • Zuid Afrika is weer afgehaakt. (werden bedreigd door H.A. en hebben gekozen voor opheffing maar heb begrepen dat dit slechts een “papieren” opheffing betreft waardoor zij ieder moment weer in de BK collars kunnen lopen.
  • Als een chapter een int. Treffen wil organiseren dit aan de E.C. moet worden gemeld i.v.m. het voorkomen dat er meerderen met dezelfde data samenvallen.
  • De E.C. heeft 7.813,40 Euro in kas.
  • Voor ieder lid door het chapter € 1,- aan de E.C. moet worden afgedragen. Dit moet tussen 1 maart en eind april op de rekening van de E.C. zijn gestort met de vermelding van het chapter en het nummer in normale cijfers en niet in Romeinse cijfers. Wij hadden keurig aan deze afdracht voldaan op het laatste nieuwe lid na en ik moest dus nog ter plaatse 1 Euro afdragen. Er waren 51 chapters die nog niet betaald hadden en die kregen allen tien €10,- boete er bovenop.
    Ene Hannes is op FB actief en zou geen lid zijn maar wel voordoen alsof. Deze persoon blokken als FB vriend.

Het E.C.2018 wordt gehouden in Rome in het eerste weekend (7-10) juni van 2018.

De webmaster van de EC-site is bezig om de webshop te voeden. Er is een nieuw EC-logo ontworpen en wordt uitgevoerd als badge en als pin. Julie krijgen van mij bericht als de shop in bedrijf is. In die shop is ook een zwaard voor de ceremonie te bestellen. Gelukkig hebben wij er een van de zoon van Luc in bruikleen want zo’n zwaard kost 135Euro.

Bij het voorstel voor een goed doel wat in 2017 van BK Internationaal een bedrag krijgt, is gekozen voor een algemeen Europees bekend doel waarvan ik vergeten ben de naam op te schrijven. Ik had wel een mail gestuurd om ons goede doel aan te brengen maar denk dat ik te laat ben geweest en probeer het voor volgend jaar gewoon weer!. Ook zouden er in een paar landen zogeheten BK-supportclubs bestaan. Dit wordt niet toegestaan door de BK en hier wordt tegen opgetreden. Ik meen dat deze enkel in Hongarije en Polen of Tsjechië zouden zitten.

Verder heb ik te horen gekregen dat BK beschikt over een Special Fund. Iedereen ( alle chapters) mag daar naar eigen vermogen een bedrag in storten. Dit is niet verplicht. Maar het is wel heel prettig te weten dat daar ook iets tegenover staat. Bijvoorbeeld: Je rijdt naar een BK treffen en krijgt een ongeluk. Voor de schade die voor eigen rekening komt en niet door een verzekering wordt betaald wordt uit dit fonds $1000,- uitgekeerd.

Dit geldt voor alle BK gerelateerde evenementen. De President of een ander bestuurslid dient dan enkel een getuigenverslag op te maken en de aanvraag te doen. Bij toeval bleek donderdag( eerste dag EC, een collega en BK lid van België IV tijdens de dienst te zijn verongelukt. Zijn nabestaanden krijgen uit dit fonds $3.000,- . Het zou ook zo kunnen zijn dat een BK lid door onvoorziene omstandigheden in ernstige geldproblemen komt. Ook dan kan er een beroep op het Special Fund worden gedaan.

Des te meer reden om collega’s te overtuigen lid te worden.

Tenslotte is er voor de werving van nieuwe BK leden ook nog een bedrag beschikbaar maar om daar voor in aanmerking te komen zou ik de ins en outs moeten navragen.

Ik heb het voorstel gedaan om een speciale 1 piece patch voor social members te hanteren. Het ontwerp van Paul had ik uitgeprint. Ik kreeg te horen dat alle partners van de leden, man of vrouw, automatisch de full collars mogen dragen dus dat er geen aparte back patch nodig is. Over een donateur heb ik niet echt kunnen vragen maar wat mij betreft mag Hans Switzer gewoon ook het volledige vest dragen. Misschien is het wat om hem een ID-bar met donator erop te laten aanschaffen?

Ik verwacht dat ik binnenkort nog de notulen krijg maar denk niet dat ik in mijn verslag veel ben vergeten te noemen.

Op de heenweg naar Kroatië blijken er 3 BK members een ongevalletje te hebben gehad. Niet zodanig dat er veel woorden over zijn gerept. Op de weg terug zijn onze vrienden Mike & Erna van België II van hun motor gereden. Mike 4 gebroken ribben en een ingeklapte long en Erna een gekneusde arm en been en meerdere blauwe plekken.

Wij hebben namens BK NL V een Beterschap kaart naar hun huisadres gestuurd.

Zelf zijn we via de kust van Kroatië weer terug gereden naar mijn broer. Nog twee dagen bij mijn broer gebleven en op woensdagmorgen weer vertrokken richting Frankfurt om voor Frankfurt nog een overnachting in een hotel te pakken. Net op woensdag was het noodweer in Beieren. Wij hebben van dit noodweer een klein beetje mogen ervaren. Hebben maar even geschuild bij een tankstation.

De rest van die dag nog redelijk droog doorgebracht en waren blij dat we bij het hotel waren.

Op donderdag nog een kleine 500 kilometer te gaan zodat we om 14.05 uur thuis waren. Met een miezerregentje vanuit het hotel vertrokken maar na 3 kwartier was het droog en heeft het niet meer geregend. Moe maar voldaan, na ruim 3500 kilometer gereden en 5 landen te hebben bezocht, weer thuis in de wetenschap dat ik ons chapter goed op de kaart heb gezet en samen met Dirk de kas heb kunnen spekken door het verkopen van de clubitems.

Foto’s en filmpjes worden snel aan Paul geleverd om samen met dit verslag op de site te worden gezet.

BK NL V Forever, Forever BK NL V!

Jullie president “Sistercop”