Geschiedenis

Met de Blue Knights is het allemaal in de lente van 1974 begonnen, en wel in Bangor, Maine (USA). Daar besloot een klein groep politiemensen om een kleine, lokale politie motorclub op te richten. “De rest”, zoals men zegt, “is geschiedenis”.

In 1989 waaide het enthousiasme voor politie motorclubs over naar Europa, nadat enkele collega’s via de International Police Association (IPA) contact hadden opgenomen met collega’s uit de U.S.A. teneinde aldaar een rondrit per motor te organiseren. De reactie van I.P.A. in de U.S.A. was dat zij niet de geschikte partner waren voor een dergelijk initiatief van politiemensen, maar zij kenden wel de juiste mensen, namelijk de Blue Knights International.

Sindsdien is er in Europa sprake van een steeds groter wordende belangstelling met als resultaat verschillende afdelingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Polen, Zweden, Noorwegen, Italië, Kroatië, Finland en nu ook in Hongarije. In totaal telt de Blue Knights Europa zo’n 1.800 leden in Europa in 70 afdelingen. Wereldwijd zijn er momenteel ongeveer 20.000 leden in 680 afdelingen (chapters), verspreid over 28 landen.